Het is misschien wel de mooiste werkplek van Nederland: Slot Loevestein. Hoe is het nou om op zo’n iconische plek te werken? En wat voor soort vacatures zijn er eigenlijk allemaal bij zo’n kasteel? Vandaag een interview met Ingmar Daems, chef-kok, en Carla de Ruijter, Medewerkster Receptie en Museumwinkel, die beiden een nieuwe collega zoeken.
Wat vind je het allerleukste aan je werk?
“De diversiteit,” klinkt het in koor. “Er komen natuurlijk museumbezoekers,” begint Carla, “maar ook scholen, zakelijke partijen, feesten, bruiloften en Bed & Breakfast gasten. Iedereen is enthousiast omdat ze een dagje uit zijn, er hangt altijd een positieve en energieke sfeer.”
“En ik zie dat weer terug in de keuken,” vult Ingmar aan. “De ene keer maak ik een 5-gangen diner voor een zakelijk evenement, het weekend erop een walking dinner bij een bruiloft, en ook per seizoen is er verschil; in de zomer meer luxe BBQ’s en in de winter bijvoorbeeld stamppotbuffetten. Daarnaast is er ook altijd de catering voor de museumbezoekers in de Taveerne met bijvoorbeeld vers seizoensgebak- en soep.”
Carla, kun je wat vertellen over het werk als receptie-medewerker?
“Je gaat de hele dag met mensen om; gasten en collega’s. Gastvrijheid moet echt in je DNA zitten. Als receptie medewerkers ben je het eerste gezicht wat gasten zien als ze aankomen. We heten hen welkom en staan aan de start van een bijzondere dag voor ze. Het werk is heel afwisselend, en zeker geen saai kantoorbaantje. Ik ben dol op de dagen dat we events hebben en het extra druk is in de vesting. Bijvoorbeeld tijdens het riddertoernooi, het Sintfestijn of de kaarsverlichte rondleidingen. Ik geniet van de drukte en de energie die onze gasten meenemen, om ze wegwijs te maken, lekker aan te pakken aan de kassa en in de winkel. Waar nodig moet je ook wel eens de schappen aanvullen of een keer schoonmaken als dat nodig is. Zo is er geen één dag hetzelfde.”
Ingmar, wat maakt de vacature van kok zo aantrekkelijk?
“Als kok bij Loevestein krijg je veel vrijheid om je eigen ideeën te verwerken in het menu en de aankleding. Daarnaast biedt de baan een goed toekomstperspectief gezien de ontwikkelingen die op stapel staan.”
Heb jij zin om aan de slag te gaan als kok of weekend-medewerker receptie? Bekijk dan de vacatures op de site van Loevestein en solliciteer vandaag nog. Voldoe je niet aan alle eisen, maar denk je dat je het wel kunt, dan horen we ook graag van je.